Zure Beren

Zure beren

Ontdek meer

“Authentieke snoepjes met de smaak uit onze jeugd”

Suikerbakkerij Joris is een monument in de geschiedenis van de Belgische confiserie. Een Belgische gezins-onderneming opgericht in 1938 in de schaduw van Brussel. Die reeds 4 generaties dezelfde principes van in het begin volgt: bonbons van uitstekende kwaliteit aanbieden met respect voor de traditie en de fabricatie toen destijds nog volledig manueel gebeurde en op basis van de beste kwalitatieve ingrediënten.

Meer over ons

4 generaties traditie

Het is Joris Van den Driessche, de overgrootvader van de huidige 4de generatie, die de eerste bakens van dit mooie avontuur bijna 100 jaar terug heeft gezet in de jaren ’20-’30. Tijdens de jaren ’30 is het de beurt aan zijn zoon Jan Van den Driessche: in zijn kleine keuken deed hij alles zelf en slaagde er in om zowat 50kg bonbons per dag te produceren! In 1938 ziet de merknaam Joris het daglicht.

Alles gebeurde toen nog manueel, zowel de pralines als de harde suikerwaren, de zachte karamellen, de dragees, de nougat en de gommen.

Ontdek onze geschiedenis
 1938
 1938

1938

Arabische gom

Suikerbakkerij Joris is één van de weinige ondernemingen die nog echte Arabische gom als één van haar basisgrondstoffen gebruikt.

Anijs

Dit mooie natuurlijk ingrediënt vormt voor verschillende goed bewaarde geheime recepten één van de ingrediënten, de Belgas, de zwarte muizen… Naast zijn kenmerkende smaak, vroeger ook gekend voor zijn medicinale werking. Bij Suikerbakkerij Joris wordt Anijs nog altijd van vader op zoon gekozen volgens de regels der kunst.

Vlierbessen

De basis voor de huisgemaakte biologische vliersiroop voor de Bruine Pector, een recept geboren in de jaren ‘30 in functie van de keel en de neus te verzachten bij een valling.

Kwaliteit

Hoezo marktleider in kwaliteit van gommen?

Onze artisanaal familiebedrijf wil smaak, traditie, en kwaliteit respecteren. Het geheim van de kwaliteit schuilt in de fabricatie en de goed bewaarde geheime recepten maar bovenal in de keuze van de grondstoffen. Joris is één van de weinige ondernemingen die nog echte Arabische gom als één van haar basisgrondstoffen gebruikt.

We volgen sinds het begin nog altijd dezelfde principes: confiserieproducten van uitstekende kwaliteit aanbieden met respect voor de traditie en de fabricatie volgens de regels van de eerste generatie. 

Ontdek meer over onze kwaliteit

Productie

Voor de harde gommen komt de Arabische gom na een strenge selectie bruut in grote jutten zakken bij Joris aan. Eerst wordt deze gom in kleine stukken gebroken en vervolgens gesmolten en ontdaan van onzuiverheden.

Binnen ons gamma hebben wij verschillende varianten, elk met zijn eigen traditionele productiewijze, Harde gommen (vegan - glutenvrij), Zachte gommen (glutenvrij), Suikervrije gommen (glutenvrij), Biologische Harde Fairtrade gommen (vegan – glutenvrij) en de typische Curix drop parels met zijn kenmerkende clic-clac blikje.

Bekijk ons productieproces