Geschiedenis

Het begin

Het is confiseur Joris Van den Driessche, de overgrootvader van de huidige 4de generatie, die de eerste bakens van dit mooie avontuur bijna 100 jaar terug heeft gezet in de jaren ’20-’30. Tijdens de jaren ’30 is het de beurt aan zijn zoon Jan Van den Driessche: in zijn kleine keuken deed hij alles zelf en slaagde er in om zowat 50kg bonbons per dag te produceren! In 1938 ziet de merknaam Joris het daglicht.

Alles gebeurde toen nog manueel, zowel de pralines als de harde suikerwaren, de zachte karamellen, de dragees, de nougat en de gommen.

 1938

1938

De oorlog

Met de komst van de WO II raakte de productie verstoord: de enige resterende grondstoffen waren suiker en gelatine. Joris richtte zich daarom op de productie van gommen, een product dat toen slechts een klein deel van het assortiment uitmaakte. Een verstandige keuze want Joris is momenteel de marktleider in België wat de kwaliteit van zijn gommen betreft.

 1940

1940

Nieuwe generatie

In de jaren ’70 is het de beurt aan de derde generatie, waarbij Hans, de zoon van Jan en kleinzoon van Joris in het bedrijf wordt gehaald in functie van de traditie verder te zetten.

Eind 2012 en eind 2017 is het de beurt aan de achterkleinzonen van Joris. Diederik en Wouter, zonen van Hans, die na een hogere opleiding en werkervaring buiten het familiebedrijf de principes van de goed bewaarde recepten als confiseurs mogen verderzetten.

 1965

1965